Arno Hovius Therapie & Training

Praktijk voor Fysiotherapie en natuurgeneeskunde

Waarom

Wanneer u lichamelijke klachten krijgt, beseft u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. U kunt dan naar een fysiotherapeut gaan vanwege aandoeningen aan uw spieren of gewrichten.

Als algemeen fysiotherapeut kan ik u helpen te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen, en er voor te zorgen dat u er zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

Bij de eerste afspraak wordt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten gemaakt, door vragen te stellen en u lichamelijk te onderzoeken. Op basis daarvan wordt met u een behandelplan opgesteld en een beste behandelmethode gekozen.


Mogelijkheden

Bewegingstherapie

Het doel hiervan is onder meer het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, spierkracht vergroten, houding en/of evenwicht verbeteren en/of het aanleren van een ademhalingstechniek en/of ontspanningsmethode. Oefeningen thuis maken deel uit van de behandeling.


Massage

Massage wordt vaak toegepast als ondersteuning van de bewegingstherapie. Het doel hiervan is pijndemping. Massage vermindert de spanning op de spieren en het verbetert de bloedsomloop waardoor de pijn kan verminderen.


Elektrotherapie

Om de zelfde redenen als massage kan gekozen worden voor een vorm van elektrotherapie


Gewaarborgde kwaliteit

Ik ben ingeschreven in het BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Voor inschrijvingr gelden bepaalde basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen gebruikt worden.

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen.

Omdat ik voldoe aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring en scholing, ben ik toegelaten tot het KNGF-kwaliteitsregister. U kunt hier meer overlezen op: www.kngf.nl


Vergoedt uw verzekering fysiotherapie?

Voor de mogelijkheden ten aanzien van een mogelijke vergoeding van de behandelingskosten voor fysiotherapie verwijs ik u naar uw zorgverzekeraar en uw polisvoorwaarden. Ik maak u graag attent op de volgende aandachtspunten:


1. Niet chronische aandoening

Voor volwassenen bestaat voor deze aandoening geen recht op vergoeding in het basispakket. Het kan zijn dat u een aanvullend pakket heeft afgesloten. Het is per verzekeraar verschillend of een vergoeding wordt verleend.


2. Chronische aandoening

Vanaf de 20e behandeling kunt u recht hebben op een vergoeding vanuit de basisverzekering


3. Kinderen (chronische en niet chronische aandoeningen)

Voor kinderen onder de 18 jaar bestaat vergoeding vanuit het basispakket, zowel voor chronische als niet chronische aandoeningen.

Ik heb niet met alle zorgverzekeraars een contract. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en aanvullende verzekering die u hebt krijgt u wel of niet of gedeeltelijk de behandeling vergoed.