Heb je pijn aan je spieren, gewrichten, zenuwen of banden? Of ben je herstellende van een ongeval, blessure, ziekte of medische ingreep? Dan is fysiotherapie de beste behandelmethode om je pijn te verminderen of te laten verdwijnen. Het doel van fysiotherapie is om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Ik heb een gespecialiseerde praktijk die goed raad weet met jouw klachten. Wij gebruiken verschillende oefeningen en technieken om je weer meer van het leven te laten genieten.


behandelmogelijkheden

Oefentherapie

Het doel hiervan is onder meer het beïnvloeden van bewegingsmogelijkheden van gewrichten, spierkracht vergroten, houding en/of evenwicht verbeteren en/of het aanleren van een ademhalingstechniek en/of ontspanningsmethode. Oefeningen thuis maken deel uit van de behandeling.

Massage/Binweefselmassage

Massage wordt vaak toegepast als ondersteuning van de bewegingstherapie. Het doel hiervan is pijndemping. Massage vermindert de spanning op de spieren en het verbetert de bloedsomloop waardoor de pijn kan verminderen.

Fasciatherapie

Fasciatherapie helpt als de fascia verkleefd zijn of onder te hoge spanning staan. Met specifieke technieken zorgt de behandeling dat je fascia weer veerkrachtig en ontspannen worden. Je beweegt je weer vrij en ervaart geen pijn meer.

Dry-needling

Dry needling is een behandelmethode die veel wordt gebruikt onder fysiotherapeuten om spierspanning (ook wel triggerpoints) te verminderen. Met gebruik van een naald wordt het blokkade punt ontstoord, waarna de spier in een meer ontspannen situatie kan komen. Dry needling kan een effectieve behandelmethode zijn om snel pijn te verminderen en functies als doorbloeding van de spier te herstellen

Electrotherapie

Om de zelfde redenen als massage kan gekozen worden voor een vorm van elektrotherapie


Gewaarborgde kwaliteit

Ik ben ingeschreven in het BIG-register (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Voor inschrijvingr gelden bepaalde basiseisen, waaronder een diploma van de studie fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet door iedereen gebruikt worden.

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen.

Omdat ik voldoe aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring en scholing, ben ik toegelaten tot het KNGF-kwaliteitsregister. U kunt hier meer overlezen op: www.kngf.nl


Vergoedt uw verzekering fysiotherapie?

Voor de mogelijkheden ten aanzien van een mogelijke vergoeding van de behandelingskosten voor fysiotherapie verwijs ik u naar uw zorgverzekeraar en uw polisvoorwaarden. Ik maak u graag attent op de volgende aandachtspunten:


1. Niet chronische aandoening

Voor volwassenen bestaat voor deze aandoening geen recht op vergoeding in het basispakket. Het kan zijn dat u een aanvullend pakket heeft afgesloten. Het is per verzekeraar verschillend of een vergoeding wordt verleend.


2. Chronische aandoening

Vanaf de 20e behandeling kunt u recht hebben op een vergoeding vanuit de basisverzekering


3. Kinderen (chronische en niet chronische aandoeningen)

Voor kinderen onder de 18 jaar bestaat vergoeding vanuit het basispakket, zowel voor chronische als niet chronische aandoeningen.

Ik heb niet met alle zorgverzekeraars een contract. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en aanvullende verzekering die u hebt krijgt u wel of niet of gedeeltelijk de behandeling vergoed.