Golffysiotherapie

Als er blessures of klachten ontstaan door het spelen van het golfspel dan is een consult bij de golffysiotherapeut een goede oplossing. Het maken van een goede bewegings analyse en een onderzoek naar jou bewegings mogelijkheden kunnen klachten verhelpen en in de toekomst voorkomen.

De golfysiotherapeut is gespecialiseeerd in de specifieke bewegingen van de golfsport en heeft de kennis in huis om effcetieve aanpassingen te maken voor uw spelplezier.


In de praktijk komt het ook voor dat een blessure of ongeval buiten de golfsport er voor zorgt dat een golfer zou moeten stoppen met spelen. In dit geval kunnen lessen in de vorm van therapie helpen om weer te reintegreren in het golfspel.


Persoonlijk heb ik al 30 jaar ervaring als PGA golfprofessional en fysiotherapie en kan als geen ander een gedegen oefenprogramma per individu opstellen. Daarnaast heb ik al vele spelers geholpen om na een ernstige blessure toch weer te kunnen spelen. Soms zels beter als voor die tijd.


Hoe werkt het?

Na een lichamelijk onderzoek maak ik een bewegingsanalyse van u met behulp van video opnames. Daarnaast is het belangrijk dat ik toets of uw golfmateriaal op u is aangepast. De mens is geneigd om zich aan te passen aan het materiaal, maar het het materiaal moet de mens passen.

Op basis van de uitkomsten wordt een behandelplan, een advies voor uw golfprofessional / materiaal opgesteld en krijgt u oefeningen mee.

Wanneer contact opnemen

Als je gedwongen wordt om door een blessure of trauma te stoppen met golf dan kunnen we in een paar sessies uitvinden wat de mogelijkheden zijn.

Als u door het golfen herhaaldelijk 1 van de volgende klachten na het spelen heeft dan kan een afspraak zinvol zijn.

Rugklachten bij en na het golfen.

Nekklachten bij en na het golfen.

Schouderklachten bij en na het golfen.

Pols en/of elleboogklachten bij en na het golfen.

Heupklachten bij en na het golfen.

Knie en/of enkelklachten bij en na het golfen.

Ook de volgende redenen kunnen aanleiding zijn

U wilt de draad weer oppakken na een Hernia

U wilt de draad weer oppakken na een operatie